DATUM  30. 10. 2017. KOMENTARA  0

Cilj ove akcije je osigurati društvene igre i rekvizite za sport kojima bi djeci u OŠ Franje Krežme produženi boravak učinili ugodnijim.

letak za prikupljanje društvenih igara i sportskih rekvizita u OŠ Franje Krežme

Opis projekta


U suradnji s OŠ Franje Krežme udruga Vedri grad pokrenula je akciju prikupljanja različitih društvenih igara i sportskih rekvizita kako bi djeca u produženom boravku OŠ Franje Krežme kvalitetnije provodila vrijeme.

Projekt je zamišljen tako da starija djeca doniraju neku od društvenih igara koju više ne koriste mlađoj djeci koja pohađaju produženi boravak. Društvene igre su važne za razvoj djece jer potiču logičko razmišljanje, koncentraciju, fine motoričke sposobnosti, uče ih da moraju biti strpljivi, dostojanstveno pobjeđivati i gubiti te između ostalog, djecu usmjeravaju na međusobnu suradnju i komunikaciju. Osim toga društvene igre su odličan način zabave pa kad djeca nisu u mogućnosti izaći van ili u sportsku dvoranu, moći će vrijeme u prostorima produženog boravka provoditi kvalitetnije

Uz društvene igre, cilj nam je prikupiti sportske rekvizite kojima bi se djeca mogla igrati, bilo da su u dvorani ili na svježem zraku. Tjelesna aktivnost ima važnu razvojnu ulogu; psihološku, socijalnu i kognitivnu, pa je važno omogućiti kretanje i igru djeci nakon višesatne sjedalačke nastave. Kretanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba, čime se djeci omogućuje pravilan rast i razvoj, jača samopouzdanje, razvijaju društvene vještine te pozitivno utječe na sposobnost učenja.

Na kraju, želja nam je da kod starije djece školskog uzrasta potaknemo solidarnost prema mlađima i što ih se više odazove na poziv za darivanje, to će ovaj projekt biti uspješniji.


Aktivnost će se provoditi od 18.12.2017. do 22.12.2017. u vremenu od 9:00 do 12:00 sati u školskoj knjižnici OŠ Franje Krežme.

POTREBE


Društvene igre
Prostirke
Sjenila
Lopte za nogomet, rukomet
Frizbi
Guma za preskakanje
Reketi za badminton i loptice


POZIV NA SUDJELOVANJE


Pojedinci:

Pozivamo Vas da nam donirate društvene igre ili sportske rekvizite koje su Vaša djeca prerasla i više ih ne koristite.

Tvrtke:

Pozivamo tvrtke koje nisu u mogućnosti donirati društvene igre ili sportske rekvizite da pomognu uplatom sredstava koja bi se utrošila za njihovu kupnju putem žiro računa HR7623600001102458613 u Zagrebačkoj banci d.d..

Hvala!


PARTNERI


OŠ FRANJE KREŽME


Sponzori


GTO


Kraj akcije

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju. Saznajte kako je protekla akcija Prikupljanje društvenih igara i sportskih rekvizita za produženi boravak u OŠ Franje Krežme.