DATUM  17. 01. 2018. KOMENTARA  0

U periodu od 18-22.12.2017. udruga Vedri grad u partnerstvu s OŠ Franje Krežme prikupljala je različite društvene igre za djecu koja pohađaju produženi boravak.

U periodu od 18-22.12.2017. udruga Vedri grad u partnerstvu s OŠ Franje Krežme prikupljala je društvene igre i sportske rekvizite za djecu koja pohađaju produženi boravak.



Želja nam je bila potaknuti stariju djecu da mlađoj koja pohađaju produženi boravak doniraju neku od društvenih igara koju više ne koriste. Društvene igre su važne za razvoj djece jer potiču logičko razmišljanje, koncentraciju, fine motoričke sposobnosti, uče ih da moraju biti strpljivi, dostojanstveno pobjeđivati i gubiti te između ostalog, djecu usmjeravaju na međusobnu suradnju i komunikaciju. Osim toga društvene igre su odličan način zabave pa kad djeca nisu u mogućnosti izaći van ili u sportsku dvoranu, moći će vrijeme u prostorima produženog boravka provoditi kvalitetnije.

Isto tako, cilj nam je bio prikupiti sportske rekvizite kojima bi se djeca mogla igrati, bilo da su u dvorani ili na svježem zraku. Tjelesna aktivnost ima važnu razvojnu ulogu; psihološku, socijalnu i kognitivnu, pa je važno omogućiti kretanje i igru djeci nakon višesatne sjedalačke nastave. Kretanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba, čime se djeci omogućuje pravilan rast i razvoj, jača samopouzdanje, razvijaju društvene vještine te pozitivno utječe na sposobnost učenja.

Nakon službene provedbe akcije uspjeli smo prikupiti čak 46 različitih društvenih igara (puzzle, twister, bingo, učilice, monopol, lotto, karte...) i zbog toga smo možemo reći da je naša akcija bila vrlo uspješna.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i na bilo koji način doprinijeli da ova aktivnost uspije, posebno djelatnicima OŠ Franje Krežme koji su prihvatili našu ponudu za zajedničkom akcijom i koji se na sve načine trude našoj djeci školski dio života učiniti ljepšim, zabavnijim, korisnijim.



letak za produženi boravak u OŠ Franje Krežme

Posebno smo ponosni što je OŠ Franje Krežme prepoznala našu akciju i udruzi Vedri grad dodijelila zahvalnicu za doprinos razvoju Škole.


zahvalnica


PARTNERI


OŠ FRANJE KREŽME


Sponzori


GTO