DATUM  10. 03. 2016. KOMENTARA  0

Pokrenuli smo zajedničku akciju prikupljanja sredstava kojom bismo osigurali postavljanje gumenih (antistres) podloga ispod igrala u Dječjem vrtiću Vedri dani. Kako bi prikupili dio sredstava organizirali smo humanitarne priredbe Za vedrije i sigurnije dvorište koje su se održale 12.3.2016. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Opis projekta

Kao roditelji čija djeca pohađaju vrtić Vedri dani, primijetili smo problem za čije rješenje trebamo pomoć zajednice. U dvorištu vrtića nalaze se igrala (penjalice, ljuljačke i slično) koja nemaju zaštitne podloge, što ugrožava sigurnost djece pa smo, nažalost, već svjedočili njihovim ozljedama. Uprava vrtića nema osigurana financijska sredstva za njihovo postavljanje i da bismo riješili ovaj problem te umanjili opasnost od ozljeda, pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava kojom bismo osigurali postavljanje gumenih (antistres) podloga ispod igrala u Dječjem vrtiću Vedri dani.



Način vođenja projekta

Projektni tim sastoji se od stručnih i iskusnih članova udruge Vedri grad, roditelja djece koja pohađaju vrtić i članova lokalne zajednice, a projekt se provodi u dogovoru s upravom Dječjih vrtića u Osijeku.

Ciljevi projekta

Najvažniji cilj projekta je zaštita djece i povećanje sigurnosti kako bi se djeca mogla bezbrižno igrati. Posredno ostvarujemo jačanje lokalne zajednice i odnose s tvrtkama koje imaju razvijeno društveno odgovorno poslovanje.

Faze projekta

Projekt provodimo u slijedećim fazama:

  1. Izrada plana i troškovnika (jesen 2015. g.)
  2. Prikupljanje sredstava (trenutna faza)
  3. Kupnja i dovoz gumenih podloga (proljeće 2016. g.)
  4. Priprema terena i postavljanje podloga (proljeće 2016. g.)
  5. Završetak projekta i proslava (proljeće 2016. g.)

Kako bi prikupili dio sredstava organizirali smo humanitarne priredbe Za vedrije i sigurnije dvorište koje su se održale 12.3.2016. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.


Očekivani rezultati

Krajnji rezultat je sigurnije okruženje za dječju igru i smanjenje opasnosti od ozljeda na dječjem igralištu. Očekujemo pozitivan medijski odjek, jačanje povezanosti lokalne zajednice i promociju tvrtki s razvijenim društvenim odgovornim poslovanjem.

Mjerljivost rezultata ovog projekta

Rezultat projekta treba biti smanjenje broja ozljeda djece. Kroz tiskovinu, portale, web stranice i društvene mreže pratili bismo medijski odjek koji je ovaj projekt polučio.

Potrebna sredstva

Procjenjujemo da će nam za izvedbu projekta biti potrebno sredstava u ukupnom iznosu od 23.688,75 kn, čije stavke navodimo u nastavku:

  1. Kupnja potrebnih podloga: 22.188,75 kn
  2. Organizacija priredbe: 500,00 kn
  3. Organizacija završne proslave 500,00 kn
  4. Ostali troškovi 500,00 kn

Ostali sudionici

Ostali sudionici u projektu su obitelji i roditelji čija djeca pohađaju vrtić, odgajatelji, tvrtke i udruge partneri i djeca kojoj želimo omogućiti sretnije djetinjstvo.

POZIV NA SUDJELOVANJE


Ukoliko ste voljni pomoći u prikupljanju sredstava ili na drugi način, molimo da nas kontaktirate. Uplatu je moguće izvršiti na naš žiro račun HR7623600001102458613.

Hvala!

PARTNERI I DONATORI


Grad Osijek







SINGULARIS d.o.o.

N.B. d.o.o.

PLANUM PROJEKT d.o.o.